ER NYA STRÄCKFILMSPARTNER?

Vår rullande ”Test Engeineering Lab” gör det enkelt för er som kund. Vi hoppas kunna få möjligheten att visa Er vad vi kan…

Får vi utmana Er i sträckfilm…?

Våra sträckfilm tester utföres av världens mest kompakta utrustning för accelerationstester, till exempel klarar den hårda kraven gällande  EUMOS 40509 och de amerikanska FMCSA-kraven för lastsäkerhet, för att mäta lastens stabilitet och styvhet och optimera förpackningen.

Förpackningsoptimering hjälper Er som företag att minska användningen av sträckfilm, Utan att göra förpackningen sämre..

Med användning av vår testmetod har våra kunder uppnått en genomsnittlig minskning på 25-60% i användningen av sträckfilm.

Varför välja Stretch/
Manupackaging Test Engineering Lab?

Vi kommer till Er…

 • Vi utför testet hos er på plats.
 • Testet görs med era befintliga maskiner och förutsättningar.
 • Tidsbesparande, då testpallar ej behöver sändas iväg.

Höghastighetskamera

Höghastighetskamera och programvara för att mäta enhetens/pallens belastningsdeformation som vi automatiskt analyserar resultaten med och som genererar till en rapport till dig som kund.

Direktiv EUMOS 40509

EUMOS 40509 indikerar att lasten ska vara förpackad och säkrad på ett sätt som motstår all acceleration eller retardation som orsakas
när fordonet är på väg.. Kontakta oss för ytterligare information.

Ekonomi / Sträckfilm

Vi utför på marknaden idag unika sträckfilmstester som i genomsnitt besparar våra kunder mellan 25 och 60 procent i sträckfilmsförbrukning. Detta är inte bara bra för miljön utan också för Er totala ekonomi. Vi kan idag leverera från  fem helautomatiska fabriker runt om i världen som tillsammans har en årskapacitet på 270 000 ton.

Fabrikerna i Europa är certifierade enligt ISO 9001:2008. Och även certifierad enligt ISO 16001:2009 och ISO 14001:2009

Maskiner & inställningar

Vi erbjuder industrin driftsäkra och lönsamma systemlösningar för emballering. Vårt produktsortiment omfattar allt från sträckfilmning till förflyttning av pallar och rullgods i kompletta linjer. Vi är en av dom ledande i Skandinavien gällande detta område. Med just denna erfarenhet. Gör att vi kan ställa in maskinerna för den bästa ekonomiska lösning gällande val av sträckfilms kvalité.

Manupackaging hållbara sträckfilm

Visa pdf

Maskin sträckfilm

Vi utför på marknaden idag unika sträckfilmstester som i genomsnitt besparar våra kunder mellan 20 och 50 procent i sträckfilmsförbrukning. Detta är inte bara bra för miljön utan också Er plånbok.

Vi har även en exklusiv testanläggning där vi kan testa just era produkter enligt EUMOS stadgar.

Vår leverantör är idag ledande på marknaden och har fem helautomatiska fabriker runt om i världen som tillsammans har en årskapacitet på 270 000 ton.

Fabrikerna i Europa och Latinamerika är certifierade enligt ISO 9001:2008. Dessutom är den tyska sträckfilmsproduktionen även certifierad enligt ISO 16001:2009 och ISO 14001:2009. De här certifieringarna visar en del deras ansträngningar när det gäller kvalitet och miljöarbete.

Hand sträckfilm

Manuell handsträckfilm används främst för förpackning av lådor eller produkter på pallar eller buntning av lösa produkter.

Men handsträckfilm skyddar också dina produkter mot skador, fukt och damm. Eftersom det finns mindre film på rullen är den lättare och bättre anpassad till manuell påläggning.

Stretch hood

MANULOCK® är en familj av flerskiktsprodukter som garanterar högsta tillförlitlighet för skydd av pallar och enhet vid transport, transport och lagring. Tack vare den sofistikerade råvarukombinationen, den speciella strukturen och Manupackaging-tekniken erbjuder den flera unika fördelar, inklusive stor elasticitet och töjbarhet.

 • 100% återvinningsbart, lämpligt på alla maskiner, lätt att använda för bästa driftsförhållanden.
 • Bearbetas under alla temperaturförhållanden.
 • Optimal lagring under olika förhållanden, undvik statiska laddningar och alger.
 • Höga pallutgångar och tillgängliga med UV-skydd och UV-absorberare.
 • Utmärkt för förpackning av värmekänsliga produkter, snyggt utseende, komplett och bästa skydd mot damm, fukt, smuts.
 • Stöldskyddssäkerhet, hög transparens, perfekt visualisering av pallinnehåll (t.ex. varor packade med streckkod).
 • Överlägsen punkterings- och slagmotstånd för utmärkta kompakta pallar, överlägsen laststabilitet och hållkraft.
 • En storlek av MANULOCK® är lämplig för olika format, anpassningsbar till skräddarsydda applikationer.
 • Låg energiförbrukning och ingen uppvärmning eliminerar brand- eller explosionsrisk, vilket minimerar försäkringskostnader och onödigt fastnat på förpackade varor.
 • Enkelhet att ta bort påsar.

Fyll i formuläret eller ring oss direkt

För att göra en intresse anmälan på Sträckfilm.
Det går även bra att ringa oss direkt på 08-760 24 57.

 • Hidden

Handfilm

Manuell handsträckfilm används främst för förpackning av lådor eller produkter på pallar eller buntning av lösa produkter. Men handsträckfilm skyddar också dina produkter mot skador, fukt och damm. Eftersom det finns mindre film på rullen är den lättare och bättre anpassad till manuell påläggning.

Enkelfolie / Krympfilm

Den mesta enkelfolien används som krympfilm. Den plastade förpackningen går igenom en krymptunnel eller liknande, där filmen krymper runt produkten, vilket ger stabilitet och ett bra skydd mot väderpåverkan och smuts. Krympfilmen används till både manuell och automatisk emballering av t ex kolsyrat vatten på pappbricka, livsmedel på konserv, hushållsmaskiner, byggmaterial eller vanliga pallar.

V-folie / U-folie / Krympfilm

Den mesta v-folien och u-folien används som krympfilm. Den plastade förpackningen går igenom en krymptunnel eller liknande, där filmen krymper runt produkten, vilket ger stabilitet och ett bra skydd mot väderpåverkan och smuts. Krympfilmen används till både manuell och automatisk emballering.

Slang / Krympslang

Plastslangen används även som krympfilm. Den plastade förpackningen går igenom en krymptunnel eller liknande, där slangen krymper runt produkten, vilket ger stabilitet och ett bra skydd mot väderpåverkan och smuts. Krympslangen används till både manuell och automatisk emballering

Sträckfilm

Att emballera lastpallar med hjälp av sträckfilm är en effektiv metod för att snabbt säkerställa att godset ligger säkert kvar på pallen under hela transporten. Sträckfilmen ser dessutom till att godset skyddas mot olika miljöfaktorer så som fukt och damm
Vår sträckfilm finns i flera olika modeller och tjocklekar, allt för att vi ska kunna erbjuda er en sträckfilm anpassad efter era behov.

Toppfilm

Filmen används vid helautomatisk hantering. Den tillverkas i olika dimensioner och tjocklekar. Toppfilmen är helt transparent så att streckkodsläsningen sker enkelt och smidigt. Toppfilmen används tillsammans med sträckfilm för att ge en tät och stabil pall.
Toppfilmen kan microperforeras så att värme och fukt reduceras och inte stannar kvar i förpackningen och används då vid manuell hantering både som bottenark och toppark tillsammans med sträckfilm för att ge en tät och stabil pall.

Låt oss starta ett projekt!

Vill du veta mer?

Fyll i din mail adress. Så kommer vi kontakta dig!