Stretch först ut i Norden med ett mobilt testlabb

Stretch & Manupackaging ”Mobile test engineering lab” blir först ut i Norden att erbjuda sträckfilmstester på plats hos kund.

Jens Hellström / Managing Director berättar om satsningen:
Vi har varit ledande i sträckfilmstester genom flera år. Nu var det dags att ta nästa steg i utvecklingen med de krav som ställs på våra kunder som emballerar sina produkter med sträckfilm.

Det kändes även viktigt att hitta en mobil lösning för att underlätta för kunderna inom detta område. Vi har haft tillgång till vanliga testlabb under flera år, men det gör det betydligt mer invecklat då vi inte kan utföra testerna med den maskinutrustning som kunderna har i sina lokaler.

På ett fast testlabb kan det stå en ny sträckfilmsmaskin som ger fantastiska resultat med kundens pallar. Men skall de sedan överföra inställningarna till kundens äldre maskiner så blir det varken enkelt eller helt rättvist. Det blir som att ställa en Formel 1 bil mot en Volvo Amazon och förvänta sig samma resultat.

Med det mobila testlabbet anpassar vi testerna efter varje kunds specifika förutsättningar, vilket förenklar processen hela vägen – både för kunden och för oss.

Uppfyller EU direktiven EUMOS 40509

Logistik- och transportvärlden har förändrats avsevärt under de senaste åren. Vilket resulterat i behovet att införa nya regler som på ett sätt styr den nuvarande situationen i branschen. Det finns en växande oro över de förhållanden som lasten utsätts för under distributionscykeln. Eftersom paket under transport står inför många olika faktorer som kan leda till stora skador, till exempel accelerationer etc.

Det är därför lastsäkerheten har blivit en prioritet för hela branschen. Med avsikt att förbättra transportsäkerheten har EUMOS (European Safe Logistics Association) skapat EUMOS 40509-metoden, vars syfte är att garantera lastens säkerhet och styvhet. Det testet kan vi nu även utföra med denna mobila testmaskin.

Klicka på bilden för att ladda ner

Rädda liv – Spara pengar – Reducera CO2 utsläpp

Säkerställer vi att kundens förpackning är stabila bidrar det till reducerade reklamationer och gör det även säkrare för transportörerna och deras anställda. Våra tester har normalt en plastreducering mellan 20-60 procent, vilket gör att kunden sparar pengar samtidigt som de reducerar sina CO2 utsläpp – vilket är nog så viktigt idag!

Klicka på bilden för att ladda ner.

Fritt att publicera.

Kontakt: jens@stretchab.se 070 683 50 40.